Projekt beszámoló
Mesés délelőtt, Zsáka (2017.11.09.)

Ideje: 2017. 11. 09. de: 10:00 óra
Helye: Bihari Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubja
Zsáka, Bethlen út 8-12.

„A mese olyan lelki táplálék, amely életre szóló nyomokat hagy a gyermekben.”

Ezzel a mottóval szervez egyesületünk évről-évre Zsákán, az Időseg Klubjában „Mesés délelőttöt”.

A rendezvényre ez alkalommal is érkeztek a környék településeiről egyesületi tagok egy-egy mesével, vagy csak azért, hogy mesét hallgathassanak, együtt tölthessenek el egy kis időt jó hangulatban.

A mesemondók és a hallgatóság már ismerősként üdvözölhetik egymást, hiszen a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihari Egyesülete rendezvényein sok ismerettség, barátság kötődik a sorstársak között.
A résztvevők és a mesemondók száma évről-évre növekszik. Ez alkalommal 6 bihari településről több, mint 70 személy vett részt, és 22 mesét hoztak el. Hallhattunk rövid, tréfás történeteket; hosszabb, izgalmas meséket. De egy dologban mind megegyezett: a gonosz megbűnhődött, a jó elnyerte jutálmát!

A mesék szórakoztatnak, tanítanak. Erre a lelki táplálékra nem csak gyerekkorban van szükségünk.

A mesemodás közötti szünetben házi süteménnyel és hársfa teával kínálták a vendégeket a szervezők, majd egy kis falusétára hívtak mindenkit. A műemlékké nyílvánított Ortodox templomot nézhették meg, amit a helyi tisztelendő atya mutatott be.

A frisslevegőn tett rövid séta után, folytatódott a mesehallgatás.

A felfokozódott jó hangulatról adott tanulságot, hogy amikor elfogytak a mesék, a közönségből spontán jelentkezők kérték, hogy hadd mondjanak el ők is egy-egy rövidke mesét, verset, régi történeteket.

Mikor végleg kifogyott mindenki a történetekből, a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete minden mesemondót egyformán megjutalmazott egy-egy ajándékcsomaggal.

A mese világából visszatérve a való világba, a rendezvénynek helyt adó Bihari Szociális Szolgáltató Központ Zsáka Idősek Klubja ebédre hívta a rendezvény résztvevőit.

A jó hangulatban, kötetlen beszélgetés között elfogyasztott ebéddel ért véget a „Mesés Délelőtt” Zsákán.

Fejes Antalné
a Mozgáskorlátozottak Hajdú-Bihari Egyesülete ügyféltájékoztatója, helyi csoportvezetője