Megnyílt a jelentkezés a 2015/2016. tavaszi félévi Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjára!

Megnyílt a jelentkezés a 2015/2016. tavaszi félévi Fogyatékos Felsőoktatási Hallgatók Közigazgatási Ösztöndíjprogramjára!

Pályázati időszak: 2016. január 11. – 2016. január 24.

A Program időtartama várhatóan:
2016. február 22. – 2016. május 22.

A pályázattal kapcsolatos bővebb információkat a következő oldalon talál:

http://fko.kormany.hu/tetszik-a-program-jelentkezem

Az államigazgatás szemlélete fokozatosan újult meg az elmúlt években: az állampolgárok érdekeit szem előtt tartó ügyfélbarát ügyintézésen túl, a társadalmi felzárkózás mellett a magyar kormány elkötelezte magát az esélyteremtés mellett.

A magánszektorban megszokott a megváltozott munkaképességű személyek alkalmazása, a közigazgatás azonban eddig csak szórványosan, és nem minden szakterületen biztosított szakmai munkalehetőséget a fogyatékos személyek számára.

A Program célja a közigazgatás iránt érdeklődő fogyatékos felsőoktatási hallgatók számára a széleskörű társadalmi integráció elősegítése azáltal, hogy speciális igényeikre való körültekintéssel szabályozott és kiszámítható keretek között, mentorok személyes támogatása mellett munkatapasztalatot szerezhessenek.  Így az ösztöndíjasok tanulmányaik elvégzése után növelve a foglalkoztatási esélyeiket releváns szakmai tapasztalattal léphetnek ki a munkaerőpiacra.